מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 24°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקוגל אטריות מוצלח

מי לא אוהב את המאכל המסורתי והמשובח שנקרא קוגל או קיגל, מורכב מאטריות המתבשלות בסוכר מקורמל ומעניקות תוספת משובחת לכבוד שבת קודש

מתכון לקוגל אטריות מוצלח
קוגל אטריות מוצלח צילום: מירב מלכה

מתכון לקוגל אטריות מוצלח / מירב מלכה

המצרכים לקוגל אטריות מוצלח:

  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 חב' אטריות דקות
  • מים רותחים עד לגובה האטריות
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כף פלפל שחור
  • 3 ביצים

אופן ההכנה לקוגל אטריות מוצלח:

  1. בסיר מבשלים על אש בינונית 1 כוס סוכר עם 1 כוס שמן עד להשחמה וקרמול הסוכר היטב. (יש לשים לב שהסוכר לא יגיע למצב שנשרף) בהתחלה נוצרים גושים לא להיבהל זה הופך לנוזל (כדאי לעבור ללהבה נמוכה)
  2. מוסיפים את האטריות, ומערבבים היטב, מיד לאח"מ מוסיפים מים רותחים עד לגובה האטריות. (זהירות זה קופץ)
  3. מבשלים את האטריות עד לבישול מלא.
  4. מוסיפים כוס סוכר, כפית גדושה מלח וכף פלפל שחור, מערבבים היטב לאיחוד ומסירים מהאש.
  5. מקררים היטב ומוסיפים את הביצים, מערבבים ושופכים לתבנית עגולה או כל תבנית רצויה.
  6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות רבע שעה.
  7. לאחר רבע שעה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ20 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום