מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאוזני המן אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער

מתכון חלבי ומושלם לאוזני המן מקוריים יותר העשויים מבצק אלפחורס וממולאים בגבינת ריקוטה ופירות יער

מתכון לאוזני המן אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער
אוזני המן אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער צילום: depositfhotos

מתכון לאוזני המן אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער /  שף מאיר בראל

המצרכים: לאוזני המן אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער

כמות: 30 יחידות. רמת קושי: קל. זמן הכנה: שעה.

לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2כוס קורנפלור
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה
  • 6 כפות חלב או שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

למלית:

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 30 גרם חמאה או נטורינה
  • 1/2 כפית גרידת תפוז או לימון
  • 1/2 כוס פירות יער קפואים

אופן ההכנה לאוזני המן אלפחורס במלית ריקוטה ופירות יער:

  1. את החמאה והסוכר מכניסים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית.
  2. מוסיפים בהדרגה את השמנת או החלב ואת הוניל.
  3. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמחים ואבקת הסוכר ואת אבקת האפייה.
  4. מערבבים במיקסר את הבצק במשך דקה על מהירות בינונית-גבוהה.
  5. מוציאים את הבצק לתוך קערה ומניחים בקירור לחצי שעה.
  6. בינתיים מכינים את המלית - בעזרת מזלג מועכים את החמאה עם אבקת הסוכר למחית אחידה. מוסיפים את הגבינה וממשיכים למעוך עם המזלג.
  7. מוסיפים לחמאה את הגבינה ושאר המרכיבים ומערבבים היטב את המלית אך לא יותר מדי. מכניסים את המלית למקפיא עד שלב המילוי.
  8. לאחר חצי שעה מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים לעלה דק בעובי 3 מ''מ.
  9. קורצים עיגולים בעזרת כוס בינונית
  10. ממלאים חצי כפית מהמלית ומעל המלית מניחים מעט פירות יער שלמים קפואים או כפית פירות יער מעוכים גס. מרימים את שולי העיגולים לצורת אוזן המן ומהדקים.
  11. אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות למשך 20 דק.
  12. מייד בגמר האפייה מפזרים אבקת סוכר מעל אוזני המן ומצננים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין ''טועמיה''

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art