מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחביתה מלאה בכל טוב מטוגנת עם הלחם

מתכון לארוחת בוקר עסיסית המורכבת מחביתת חצילים, בצל וירק קצוץ, בשילוב של מבחר גבינות ורטבים משובחים, תקבלו סעודת מלכים מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לחביתה מלאה בכל טוב מטוגנת עם הלחם
חביתה מלאה בכל טוב ומטוגנת עם הלחם צילום: שולמית שחר

מתכון לחביתה מלאה בכל טוב ומטוגנת עם הלחם / שחר שולמית

המצרכים לחביתה מלאה בכל טוב ומטוגנת עם הלחם:

מתקבלות 12 יחידות (תלוי בעובי של הפרוסות... ניתן להכין גם עם לחם פרוס רק לשים פחות מילוי)

  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 1 1כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צי'לי מתוק
  •  גבינת מוצרלה מגורדת לפי צורך (כ200 גרם)
  • 1 כיכר לחם (כל סוג מתאים)

אופן ההכנה לחביתה מלאה בכל טוב ומטוגנת עם הלחם:

  1. מקלפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות מטגנים אותם יחד עם השמן עד להזהבה ולקראת סיום מוסיפים להם את התיבול ואת הפטרוזיליה וכשהמסה מתקררת מוסיפים לה את הביצים ומערבבים עד לאיחוד
  2. פורסים את הלחם לפרוסות בעובי 1.5 סנטימטר ומוציאים מהמרכז את החלק הרך של הלחם
  3. משמנים מחבת טפלון ב-2 כפות שמן (הערה...מטגנים כל הזמן על להבה נמוכה) ומניחים בה 2 פרוסות לחם חלולות
  4. ממלאים בכל פרוסה 2 כפות מהמלית ומעל מפזרים בנדיבות גבינת מוצרלה מגורדת
  5. מניחים מעל הגבינה את החלק הרך של הלחם שהוצאנו קודם ועם מרית בישול שטוחה לוחצים את הלחם לגבינה (הלחם לאט לאט ידבק לגבינה) ממשיכים ללחוץ את הפרוסות  מ-2 הצדדים מידי פעם בזמן הטיגון והופכים מידי פעם צד עד הזהבה יפה
  6. הערה: משמנים בכל סבב את המחבת ב-2 כפות שמן לפני שמניחים בה 2 פרוסות לחם נוספות, מעבירים לצלחת הגשה ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art