מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

קינוח חגיגי ומרשים: מתכון לפטיפור קראנץ שוקולד טחינה ומרציפן מישמש

מתכון מיוחד המתאים כקינוח מרשים לכבוד סעודת פורים, שילוב של שכבת בצק פריך שקדים כשמעליו מונח קראנצ' שוקולד טחינה ומעליו מרציפן משמש משובח, מעניק לכם טעם מיוחד לשולחן החג

קינוח חגיגי ומרשים: מתכון לפטיפור קראנץ שוקולד טחינה ומרציפן מישמש
פטיפור קראנץ שוקולד טחינה ומרציפן מישמש צילום: שולמית שחר

מתכון לפטיפור קראנץ שוקולד טחינה ומרציפן מישמש / שולמית שחר

המצרכים לפטיפור קראנץ שוקולד טחינה ומרציפן מישמש:

מידות אוניברסליות

לבצק פריך שקדים:

  • 280 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 70 גרם אבקת שקדים
  • 1 ביצה גודל לארג'
  • קורט מלח

למרציפן מישמש:

  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 150 גרם אבקת שקדים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף ליקר בננה או עראק

לקראנץ שוקולד וטחינה:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 100 גרם חמאת בוטנים
  • 2 כוסות פיצפוצי אורז
  • 1 כוס שבבי ופל (פייטה)

אופן ההכנה לפטיפור קראנץ שוקולד טחינה ומרציפן מישמש:

הכנת בצק פריך שקדים:

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק מלבד הביצה ומעבדים עד שנוצר בצק פירורי מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לאיחוד
  3. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר ומקפיאים כשעה
  4. קורצים את הצורה המבוקשת על ידי קורצן מלבני ומניחים אותה על גבי נייר אפיה או על משטח סילפאן או על גבי משטח סיליקון מדוגם  אופים בחום של 170 מעלות בין 15 ל17 דקות

הכנת מרציפן מישמש:

  1. מרסקים את המישמשים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת פירורית...מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת כדור אחיד (אם צריך מוסיפים עוד טיפ טיפה ליקר)
  2. דוחסים את המסה לתבניות הסיליקון ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת קראנץ שוקולד וטחינה:

  1. ממיסים בקערה במיקרוגל  את השוקולד עם הטחינה וחמאת הבוטנים בפולסים עד לאיחוד מסה וכשזה מתקרר מוסיפים למסה את פיצפוצי האורז והפייטה ומאחדים מסה
  2. (מומלץ לחבוט מעט את התבנית על השיש כשהיא מונחת על גבי משטח כדי לפלס את המסה היטב)
  3. מקפיאים לפני חילוץ

הרכבת הפטיפור:

  1. מעל הבצק הפריך מניחים מעט טחינה ממותקת ועליו מניחים את הקראנץ ומעל הקראנץ מניחים את המרציפן

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art