מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שכבות עם מרקיז אגוזים

מתכון לעוגה מיוחדת ומוצלחת מלאה טעמים, מתאימה במיוחד לכבוד שבת קודש, שכבות של חמאת בוטנים, מרקיז אגוזים ושכבת קוקוס מלמעלה

מתכון לעוגת שכבות עם מרקיז אגוזים
עוגת שכבות עם מרקיז אגוזים צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת שכבות עם מרקיז אגוזים / שחר שולמית

המצריכם לעוגת שכבות עם מרקיז אגוזים:

מידות אוניברסליות

לשכבת בסיס חמאת בוטנים:

  • 400 גרם חמאת בוטנים
  • 240 גרם ביסקויטים
  • 60 גרם בוטנים קלופים ומטוגנים

לשכבת המרקיז:

  • 200 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מחית פרלינה
  • 1/4 כוס קקאו
  • 150 גרם פיסטוקים קלופים
  • 150 גרם מקלות שקדים
  • 150 גרם אגוזי פקאן

לשכבת הקוקוס:

  • 250 גרם קרם קוקוס
  • 1/4 כוס עראק
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 350 גרם קוקוס
  • מעט צבע מאכל ירוק נאון (אופציונלי)

אופן ההכנה לעוגת שכבות עם מרקיז אגוזים:

הכנת שכבת בסיס חמאת בוטנים:

  1. במעבד מזון טוחנים את הביסקויטים והבוטנים ומוסיפים להם את חמאת הבוטנים ומאחדים מסה
  2. שוטחים ומפלסים את המסה ברינג מרובע גודל 24 סנטימטר שסגור בצד אחד עם ניילון נצמד ומונח על גבי משטח ומקפיאים לפחות שעתיים (כדי שהאגוזים במרקיז לא ישקעו בשכבת הבסיס)

הכנת שכבת המרקיז:

  1. מפזרים את האגוזים בתבנית גדולה ומכניסים אותה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך כ15 דקות מכבים את התנור ומשאירים שם את האגוזים שישמרו על החום שלהם
  2. בינתיים בסיר בינוני שמים את כל המצרכים מלבד מחית הפרלינה והאגוזים ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש למינימום ומערבבים כל הזמן עד לרתיחה של המסה מוסיפים את מחית הפרלינה ומבשלים עוד כדקה
  3. ומכניסים פנימה את תערובת האגוזים ומערבבים היטב עד לאיחוד ושופכים את המסה על גבי שכבת חמאת הבוטנים שברינג ומפזרים את המרקיז על כל השטח בצורה אחידה ומפולסת (אפשר בנוסף להזיז את הרינג ימינה ושמאלה עד שהמסה מתפלסת) שמים את הרינג במקפיא להתייצבות של שעתיים לפחות

הכנת שכבת הקוקוס:

  1. בסיר בינוני מחממים את כל המצרכים מלבד הקוקוס ומערבבים כל הזמן
  2. כשהמסה רותחת מוסיפים לה את הקוקוס ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עוד כ2 דקות משטחים ומפלסים את המסה מעל גבי שכבת המרקיז ומקפיאים לפחות שעה לפני חיתוך הקצוות
  3. מחלצים את העוגה מהרינג בזהירות וחותכים מסביב סנטימטר אחד מהקצוות (כדי לגלות את השכבות היפות)
  4. מקשטים לפי טעמכם

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art