מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדגים מרוקאים עם פלפלים ירק ועגבניות

לכבוד שבת קודש מתכון לדגים מרוקאיים טעימים ומוצלחים, בשילוב של פלפלים, ירק קצוץ, פרוסות עגבניות ופולים, מתכון קל להכנה ומהיר

מתכון לדגים מרוקאים עם פלפלים ירק ועגבניות
דגים מרוקאים עם פלפלים ירק ועגבניות צילום: נועם זיגדון

מתכון לדגים מרוקאים עם פלפלים ירק ועגבניות / נועם זיגדון

המצרכים לדגים מרוקאים עם פלפלים ירק ועגבניות:

  • 6-7 חתיכות של דג מושט
  • 2 גמבות פרוסות
  • פלפל חריף ירוק פרוס
  • 2-3 עגבניות בשלות פרוסות
  • ½ ראש שום פרוס
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה חריפה
  • 2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כף מלח
  • ½ כפית אבקת מרק
  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לדגים מרוקאים עם פלפלים ירק ועגבניות:

  1. מניחים בתחתית הסיר את הגמבות, השום, ¾ צרור כוסברה קצוצה, הפול, העגבניות והפלפל חריף
  2. מלמעלה מסדרים את הדגים
  3. מערבבים את הפפריקה, הכורכום, המלח, השמן והמים ושופכים מעל הדגים
  4. מפזרים את יתר הכוסברה ומכסים בנייר כסף
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כחצי שעה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום