ברדוגו: הבוקר בידיעות אחרונות רונן ברגמן מפרסם תחקירים סודיים של צה"ל. ואני שואל: מי הדליף לרונן ברגמן את הפרוטוקולים הסודיים?.
מתכון לצלי בשר ביין אדום ופטריות
מתכון מוצלח לצלי כתף הכי טעים שיש, מתובל ברוטב עסיסי המורכב מיין אדום, דבש, מגוון תבלינים משובחים, משלב בתוכו פטריות פורטבלו ובצל ומעניק לכם מנה עיקרית מיוחדת
מתכון לצלי בשר ביין אדום ופטריות / נועם זיגדון
המצרכים לצלי בשר ביין אדום ופטריות:
- 1 ק"ג צלי כתף
- 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
- ½ ראש שיני שום פרוס
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 סלסלת פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
- 1 כוס יין אדום יבש
- ¼ כוס שמן
- 3 - 4 ציר בשר
- ½ 1 כפות דבש
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ½ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 6-7 גבעולי עלי טימין טרי
אופן ההכנה לצלי בשר ביין אדום ופטריות:
- מבשלים כ-50 דקות את הבשר בסיר לחץ עם מים, פלפל אנגלי, 5-6 שיני שום ועלי דפנה (לא לשפוך את המים שהבשר התבשל בו)
- מקררים את הבשר היטב ופורסים לפרוסות
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ- 5 דקות
- מוסיפים את השום, הפפריקה, הדבש, ציר הבשר (המים שהתבשלו בהם הבשר) והיין
- מכניסים את פרוסות הבשר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את הבצלים השלמים ואת ראש השום
- מניחים את העלי הטימין ומבשלים על אש גבוהה כ- שעתיים או עד שהבשר מתרכך.
בהצלחה רבה ובתאבון