מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למוקפץ חצילים עם קשיו ופרגיות ברוטב אסיאתי

אוהבים אוכל אסיאתי? קבלו מתכון למוקפץ חצילים נדיר וטעים במיוחד, מתובל ברוטב ביתי משובח ומלא עניין, בהגשה לצד אורז לבן תקבלו ארוחת צהריים מושלמת

מתכון למוקפץ חצילים עם קשיו ופרגיות ברוטב אסיאתי
מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב אסייתי צילום: Depositphotos

מתכון למוקפץ חצילים עם קשיו ופרגיות ברוטב אסייאתי / שף מאיר בראל

המצרכים למוקפץ חצילים עם קשיו ופרגיות ברוטב אסייאתי:

מספר מנות: 6. זמן ההכנה: חצי שעה.  רמת קושי: קל

  • 600 גרם פרגיות חתוכות לרצועות קצרות
  • 2 חצילים מאיכות גבוהה ללא גרעינים
  • שמן עמוק לטיגון החצילים
  • 1 כוס קשיו לא קלוי
  • 4 בצלים ירוקים חתוכים גס

לרוטב:

  • 3 כפית סויה איכותית
  • 1 כפית חומץ אורז או חומץ תפוחים
  • 2  כפות אבקת מרק פטריות איכותית
  • מומלץ להוסיף - כף אבקת פטריות שיטאקי ( קונים פטריות מיובשות וטוחנים לאבקה)
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 2 כפות סוכר חום
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 4 כפות מים קרים

אופן ההכנה למוקפץ חצילים עם קשיו ופרגיות ברוטב אסייאתי:

הכנת הרוטב:

  1. בקערה, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומעבירים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות עד להסמכה.

הכנת המוקפץ:

  1. פורסים את החצילים לרצועות עבות וקצרות.
  2. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק חם עד הזהבה.
  3. טועמים ומשפרים תיבול.
  4. לתוך ווק יוצקים מעט שמן זית מכניסים את רצועות הפרגית ומקפיצים על אש גבוהה במשך 10 דקות.
  5. מוסיפים את הקשיו והבצל ירוק הגס ומקפיצים יחד עם העוף ללא נוזלים כ 2 דקות.
  6. יוצקים 5 כפות מהרוטב שהכנו ומקפיצים עוד כדקה.
  7. מוסיפים את החצילים ומעליהם יוצקים עוד 2 כפות רוטב ומקפיצים עוד שתי דקות עד לספיגת הנוזלים.
  8. מעבירים לקערה לצד אורז יסמין איכותי ומקשטים בבצל ירוק.  

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין "טועמיה"

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art