בעקבות האסון: הציבור נקרא לתרום דם בדחיפות עזר מציון פתח מוקד חירום מיוחד על מנת לאסוף מנות דם ^ תרומת הדם בבית עזר מציון בבני ברק 5 * האסון בעקבות הרקטה שפגעה בבנימינה: בעקבות הפצועים הרבים באסון, שגבה עד כה את כמות הפצועים הגבוהה ביותר במלחמה בשנה האחרונה, גורמי צבא ובנק הדם נמצאים במחסור חמור של מנות דם מכל סוג. בנק הדם פנה לעזר מציון במטרה לסייע בגיוס מנות דם באופן דחוף. הציבור מתבקש לבוא בהקדם לרחוב רבינוב 5 בבני ברק ולתרום דם ולהציל חיים.
מתכון ללאפות במחבת ממולאות בבצל ירוק מוצרלה וזעתר
תכון מעולה המתאים כארוחה בפני עצמה, לאפות ביתיות המטוגנות על מחבת וממולאות בירק קצוץ, גבינת מוצרלה וזעתר, שילוב מנצח שפשוט לא תפסיקו לאכול
מתכון ללאפות במחבת ממולאות בבצל ירוק מוצרלה וזעתר / שולמית שחר
המצרכים ללאפות במחבת ממולאות בבצל ירוק מוצרלה וזעתר:
מידות אוניברסליות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 650 מ"ל מים
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
למלית:
- 3 חבילות בצל ירוק
- 6 כפות שמן
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית פפריקה מרוקאית
- 1 כף זעתר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה ללאפות במחבת ממולאות בבצל ירוק מוצרלה וזעתר:
הכנת המלית:
- קוצצים את הבצל לפרוסות קטנות מטגנים אותו עם השמן מתבלים ומצננים אותו לפני שמוסיפים לו את המוצרלה
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים מים עם סוכר ושמרים מערבבים קלות וממתינים כ2 דקות
- מוסיפים את הקמח ולשים כשתי דקות עד להיווצרות בצק
- מוסיפים את המלח והשמן ולשים על מהירות נמוכה כ8 דקות נוספות (הבצק יוצא רך ודביק) משמנים את הבצק ומכסים בנילון נצמד עד להכפלת הנפח
- מכינים צלוחית עם שמן להמשך העבודה (ושמים 9 שקיות נילון של מזון על השיש כי על כל שקית נשים חתיכת בצק) בידיים משומנות מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם ומניחים כל חתיכה על גבי שקית ניילון אחת
- בידיים משומנות פותחים כל חתיכת בצק לעיגול גדול יותר מפיתה רגילה ומפזרים במרכז כל עיגול 2 כפות מלאות מהמלית וסוגרים את הבצק למעין שקיק
- הופכים את השקיק על הנילון כשהצד הפתוח יהיה כלפי מטה ובידיים משומנות פותחים לאט לאט את הבצק הממולא לעיגול גדול יותר מפיתה
- מרימים ביד ימין את השקית עם הבצק ומעבירים את הבצק ליד שמאל
- ומניחים אותו במחבת משומנת מעט (בכל צד שמים כפית שמן לאורך כל זמן הטיגון) כשצד הפחות יפה יהיה כלפי מטה
- פותחים את הבצק בידיים לגודל של המחבת ומטגנים אותו על להבה נמוכה עד הזהבה משני הצדדים
- מיד כשמוציאים את הפיתה מהמחבת שמים אותה בתוך שקית ניילון פתוחה לריכוך המרקם למצב מושלללם
בהצלחה רבה ובתאבון