מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני

מתכון מוצלח וטעים לקינוח בריא ומלא מתיקות, פטיפור יוקרתי המורכב מחטיף תמרים הממלא בתוכו קרמל שוקולד לימוני ויוצר ממתק מלא עניין

מתכון לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני
חטיף תמרים עם קרמל שוקולד צילום: שולמית שחר

מתכון לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני / שחר שולמית

המצרכים לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני:

מידות אוניברסליות

מתקבלים 34 פטיפורים (תלוי בגודל התבנית)

לחטיף התמרים:

  • 600 גרם תמרים (מג'הול) מגולענים
  • 240 גרם ביסקויטים
  • 60 גרם בוטנים קלופים ומטוגנים

לקרמל שוקולד לימוני:

  • 25 גרם סוכר
  • 40 גרם מים
  • 20 גרם מיץ לימון
  • 25 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה לחטיף תמרים עם קרמל שוקולד לימוני:

הכנת חטיף התמרים:

  1. במעבד מזון טוחנים יחד את כל המצרכים עד למסה פרורית שנצמדת  כאשר מהדקים אותה עם כף היד.
  2. ממלאים תבניות סיליקון ייעודיות ומקפיאים לפני חילוץ.
  3. (אם אין תבניות סיליקון... מכדררים כמות שווה מהמסה לכדורים).

הכנת קרמל שוקולד לימוני:

  1. מניחים במחבת חמה את  הסוכר ומקרמלים אותו לגוון עינברי (הערה חשובה... כשרוב הסוכר התקרמל מכבים את האש כדי שהסוכר לא יישרף והקרמל יהיה מר ) כשרוב הסוכר התקרמל מנענעים מידי פעם את המחבת עד שכל הסוכר נמס ואין צורך לערבב אותו כי הוא יימס ללא התערבות).
  2. מוסיפים בזהירות את מיץ הלימון והמים ומחזירים חזרה את המחבת לכיריים ומערבבים עד למסה נוזלית וללא גושי סוכר.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
  4. יוצקים מעט קרמל בשקע של כל פטיפור.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art