מתכון למלפפון כפרי בהחמצה ביתית

דווקא הטעם החמוץ הזה מסמל טעם מתוק של בית | מלבד הצבע אין כמעט כל משותף בין המלפפונים המוחמצים בבית לבין אלו הנרכשים בחנויות, זהו חטיף של חמצמצות מעודנת וטעם נפלא! תופתעו לגלות תהליך פשוט וקליל למלפפונים מוחמצים

חני לוין | מתכונים 6.4.2021 | 19:27

מלפפון כפרי בהחמצה ביתית צילום: ריצ'ל רייך

מתכון למלפפון כפרי בהחמצה ביתית

זמן ההכנה: 15 דקות

המצרכים למלפפון כפרי בהחמצה ביתית:

  • 10 מלפפונים קטנים מובחרים
  • 1/4 כוס חומץ טבעי
  • 1 כפית מלח בישול גס
  • 1/2 כפית סוכר
  • 4 שיני שום טריות

תוספות לבחירה:

  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 פלפלון חריף
  • צרור עלי שמיר

אופן ההכנה למלפפון כפרי בהחמצה ביתית:

  1. בוחרים בצנצנת זכוכית בינונית ומסדרים בה את המלפפונים בקליפתם, זה ליד זה.
  2. בכלי נפרד מערבבים את החומץ עם המלח והסוכר ושופכים לצנצנת המלפפונים.
  3. כאן המקום לפרוס את שיני השום ולהוסיפן לתחמיץ. הן מקבלות טעם נפלא בהחמצה.
  4. לתוספת צבע וחריפות ניתן לפרוס את הפלפל האדום לרצועות מאורכות, לחתוך את הפלפלון לחתיכות קטנות ולהשרות יחד עם המלפפונים.
  5. מוסיפים צרור עלי שמיר שטופים, ממלאים את הצנצנת במים עד שפתה וסוגרים הרמטית.
  6. משהים ליומיים לפחות במקום קריר ומוצל (לא במקרר), מבלי לפתוח את המכסה.

טיפ: המלפפונים והפלפלים המיועדים להחמצה חייבים להיות טריים מאוד ומומלץ שלא ישהו קודם בקירור.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

 

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום