מתכון לחזה עוף במילוי של כוסברה ושום

ארוחה בשרית ומוצלחת של חזה עוף במילוי של ירק קצוץ ושום כתוש המוסיפים טעם וריח מיוחד לעוף ויוצרים ארוחה אנינת טעם ומושלמת

חני לוין | מתכונים 5.4.2021 | 10:06

חזה ממולא בכוסברה ושום צילום: נועם זיגדון

מתכון לחזה עוף במילוי של כוסברה ושום

זמן ההכנה: 45 דקות.

המצרכים לחזה עוף במילוי של כוסברה ושום:

  • 2 פרפרים חזה עוף חצויים

למירנדה:

  • 1/4  כוס שמן
  • 1 כף פפריקה
  • 3-4  שיני שום כתוש
  • 1/4  כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • פלפל שחור
  • מלח 

למילוי:

  • 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 ראש שום קצוץ דק
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה לחזה עוף במילוי של כוסברה ושום:

הכנת המילוי:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת המירנדה:

  1. בקערה נפרדת מכניסים את כל המצרכים למירנדה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת החזה הממולא:

  1. פותחים את חזה העוף ומורחים במירנדה, מניחים בצד כרבע שעה לספיגת טעמים
  2. מניחים בצד אחד של חזה העוף את המילוי, מקפלים את הצד השני וסוגרים עם קיסמי שיניים 
  3. מחממים סיר עם שמן זית  ומטגנים את החזות הממולאים משני צדדים, משאירים בתוך הסיר כשהם מסודרים זה לצד זה.
  4. בקערה עם המרינדה שנותרה מוסיפים 1/4 כוס מים, מערבבים היטב ושופכים לתוך הסיר.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לק\ריכוך החזות במשך 30 דקות
  6. מפזרים פטרוזיליה / כוסברה קצוצה ומגישים חם.

הערה: ניתן לאפות בתנור על חום של 180° עד לריכוך.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום