מתכון לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון

ארוחת צהריים או מנה עיקרית משודרגת ומהירת הכנה, כרעיים עוף הנאפים בתנור על מצע של פרוסות לימון ושום עם עלי נענע טרייה היוצרים יחדיו מנה מיוחדת ואנינת טעם

חני לוין | מתכונים 31.3.2021 | 13:12

עוף בתנור עם נענע וחצאי לימון צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון

זמן ההכנה: 10 דקות. זמן אפייה: 95 דקות.

המצרכים לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון:

  • 8-10 כרעיים עוף
  • לימון שלם פרוס לחצאי ירח
  • 1/2 צרור נענע טריה
  • 1 ראש שום

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3-4 כפות סילאן
  • פלפל שחור אנגלי
  • מלח

אופן ההכנה לעוף בתנור עם נענע וחצאי לימון:

  1. בקערית הכניסו את כל מצרכי הרוטב וערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. מרחו את העוף היטב מכל הצדדים ברוטב וסדרו בתבנית אפייה.  
  3. פזרו את הנענע, הלימון והשום על העוף וכסו בנייר כסף.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כשעה וחצי, עד לבישול מלא של העוף.
  5. אם יש צורך השאירו בתנור כרבע שעה נוספת.
  6. הסירו את נייר הכסף, והכניסו לתנור להשחמה כ 15 דקות.

טיפ: ניתן להוסיף תפוחי אדמה או ירקות אהובים נוספים.

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: סמדר פרגר

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום