מתכון לקציצות בשר עסיסיות בתוספת ירק

מחפשים מתכון מוצלח וטעים לקציצות בשר טעימות עם טיפ מיוחד ליצירת קציצות סימטריות ועגולות | מורכבות מבשר טחון, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים היטב ובתוספת של בצל ירוק ותבלינים היוצרים את הטעם המשובח לתוספת מושלמת

חני לוין | מתכונים 18.2.2021 | 10:27

קציצות בשר עסיסיות בתוספת ירק צילום: שולמית שחר

מתכון לקציצות בשר עסיסיות בתוספת ירק

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן טיגון: 8 דקות.

המצרכים לקציצות בשר עסיסיות בתוספת ירק:

  • 1+1/4 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 חבילת בצל ירוק
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 1 חבילת כוסברה
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1 כוס פירורי לחם (כוס חד פעמית סטנדרטית לשתייה חמה)
  • 6 ביצים גודל לארג'
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית חמה סטנדרטית)

אופן ההכנה לקציצות בשר עסיסיות בתוספת ירק:

  1. קוצצים היטב את כל הירוקים והבצל.
  2. בקערה גדולה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מחממים מחבת טפלון עם גובה של 2 סנטימטר שמן, מכינים קציצות לפי גודל שאוהבים, משטחים אותם ומטגנים מ2 הצדדים (מטגנים בחום נמוך כל הזמן)
  4. לקבלת קציצות משורטטות יותר, ניתן להניח בתוך המחבת רינגים עגולים ומחממים אותם יחד עם השמן, ממלאים אותם בעיסה ומשטחים אותה עד לגובה הרינג.
  5. לאחר מספר דקות מעבירים סכין בין הרינג לקציצה בכדי למנוע הדבקה של הקציצה לרינג ומטגנים עד להזהבה של צד אחד, משחררים את הרינג מהקציצה והופכים אותה לטיגון הצד השני, משתמשים ברינגים רק בצד אחד של הטיגון.
  6. הגישו לצד אורז לבן או קוסקוס עם רוטב אהוב.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום