מתכון למאפה בוריקטס במילוי ירקות וגבינה

ארוחת ערב עם מאפה מוצלח שתוכלו להכין בכל צורה אהובה, במילוי של ירקות, גבינה ושעועית המתובלים היטב ונותנים טעם מיוחד למאפה מוצלח ומשביע

חני לוין | מתכונים 12.1.2021 | 20:04

מאפה בוריקטס במילוי ירקות וגבינה צילום: שולמית שחר

מתכון למאפה בוריקטס במילוי ירקות וגבינה

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בתפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים למאפה בוריקטס במילוי ירקות וגבינה:

מידות אוניברסליות

לבצק:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 2 + 1/4 כוסות קמח רגיל
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 כפית שטוחה מלח

למלית:

  • 1 כוס שעועית כל סוג שאוהבים
  • 4 גזרים קלופים ומגורדים
  • 2 בצלים קצוצים
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה גרוסה

אופן ההכנה למאפה בוריקטס במילוי ירקות וגבינה:

הכנת המילוי:

  1. השרו את השעועית לילה ובשלו במים עד ריכוך.
  2. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצלים עד להזהבה. הוסיפו את הגזרים והמשיכו לטגן עד להזהבה. תבלו במלח ופלפל שחור גרוס.
  3. הוציאו לקערה והוסיפו את הפטרוזיליה, הגבינה, פפריקה מתוקה והשעועית. וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת הבצק:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. עטפו בניילון והניחו בצד למשך שעה.
  2. רדדו את הבצק על גבי משטח סיליקון או נייר אפיה לעובי של כ3 מ"מ קירצו עיגולים או פרחים או כל צורה אהובה.
  3. הניחו כף מהמלית במרכז העיגול והניחו מעל עיגול נוסף, הדקו היטב את הקצוות
  4. פיתחו מעט את עיגול הבצק שהתכווץ והניחו אותו בעדינות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה מרחו מעל הבצק ביצה טרופה ופזרו שומשום שחור.
  5. הכניסו את הבוריקטס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למדך 20 דקות עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום