ארוחת ערב עשירה: מתכון לחמניות במילוי טונה חריפה

ארוחת ערב חגיגית מכינים עם לחמניות במלית טונה המתובלת עם פלפל חריף בשילוב עגבניות, שום, כוסברה ובצל, הנותנים לטונה מרקם חדש ועסיסי עם טעם מגוון של ארוחת ערב עשירה

חני לוין | מתכונים 1.12.2020 | 18:47

לחמניות במילוי טונה צילום: עלית כהן

מתכון לחמניות בטונה חריפה

זמן הכנה: 15 דקות. זמן התפחה: שעה וחצי. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים ללחמניות במילוי טונה חריפה:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות מים פושרים (כוס ח"פ קרה)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה

למילוי הטונה:

  • 3 קופסאות נתחי טונה
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 עגבניות בינוניות שטופות וקלופות חתוכות לקוביות קטנטנות
  • פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • כמון
  • פלפל שחור
  • צילי גרוס
  • שמן זית
  • פפריקה
  • מלח

אופן ההכנה לחמניות במילוי טונה חריפה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו עד לקבלת בצק אחיד. התפיחו במשך שעה.
  2. הורידו אויר לבצק והתפיחו עוד 20 דקות.
  3. חלקו את הבצק לכדורים והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

הכנת המלית:

  1. הכניסו לקערה את כל המצרכים וערבבו היטב.
  2. הניחו על כל כדור בצק מהטונה ולחצו היטב עד להיווצרות של פיתה ומעליה טונה.
  3. פזרו סביב לטונה שומשום לטעם מיוחד ולמראה מרשים יותר.
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 עד 30 דקות, עד להזהבה.
  5. הוציאו מהתנור והגישו חם.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: עלית כהן

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום