מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, דבש ותפוזים

מתכון מעולה, קל להכנה ומהיר, הכל בתבנית אחת וללא לכלוך מיותר, של עוף עם תפוחי אדמה ברוטב עסיסי של תפוזים, דבש וחרדל, עם שום המוסיף את טעמו המיוחד לעוף מושלם לכבוד שבת קודש

חני לוין | מתכונים 27.11.2020 | 11:07

עוף בתנור עם תפוחי אדמה, דבש ותפוזים צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, דבש ותפוזים

המצרכים לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, דבש ותפוזים:

  • 1 עוף שלם/ כרעיים
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף חרדל
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 ראש שום כתוש
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מלח
  • שמן
  • תפוחי אדמה קלופים ושטופים (ניתן להשאיר שלמים או לפרוס)

אופן ההכנה לעוף בתנור עם תפוחי אדמה, דבש ותפוזים:

  1.  שטפו היטב את העוף.

הכנת המירנדה:

  1. בקערה ערבבו את כל המצרכים, הכניסו את העוף והשרו אותו במשך שעה בכדי לספוג טעמים.
  2. סדרו את העוף בתבנית אפיה, מעליו סדרו את תפוחי האדמה פרוסות תפוז ומעל שפכו את רוטב המירנדה הנותר.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על- 200° למשך שעה ורבע

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום