מתכון לעוגת שמרים עם מלא שוקולד, רכה ומיוחדת

מתכון מעולה לעוגת שמרים עסיסית ומלאה בשוקולד מושלם, בצורה נפלאה שתעשה לכם את השבת החורפית והגשומה לשבת מיוחדת וטעימה יותר

חני לוין | מתכונים 26.11.2020 | 21:48

עוגת שמרים עם מלא שוקולד, רכה ומיוחדת צילום: נעמת פאני סויסה

מתכון לעוגת שמרים עם מלא שוקולד, רכה ומיוחדת

המצרכים לעוגת שמרים עם מלא שוקולד, רכה ומיוחדת:

לבצק:

  • 1 קמח
  • 1 כוס שמן
  • 2 שמרים
  • 2 ביצים 
  • 1 כף תמצית וניל
  • מים לפי הצורך
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר

לשוקולד:

  • 6 כפות קקאו
  • 12 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה קינמון
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • מעט מיץ ענבים (יין)

אופן ההכנה לעוגת שמרים עם מלא שוקולד, רכה ומיוחדת:

לבצק:

  1. בקערה הכניסו את הקמח והשמרים, ערבבו מעט והוסיפו את הביצים, תמצית וניל קורט מלח וסוכר, לושו היטב והוסיפו חצי כוס שמן המשיכו ללוש כאשר אתם שופכים בהדרגה מים, הוסיפו את חצי כוס השמן שנותרה והמשיכו ללוש, אם חסר הוסיפו עוד מים ולושו עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.

למילוי השוקולד:

  1. על האש המיסו את כל המצרכים על להבה נמוכה והוסיפו באיטיות את מיץ הענבים עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק.

הכנת העוגה:

  1. רדדו מלבן ומרחו עליו את השוקולד, גלגלו לרולדה. הכינו עוד רולדה באותו אופן הכנה. חברו את שני הרולדות בצדדים וגלגלו אותן. הניחו על תבנית אנגלישקייק.
  2. התפיחו במשך 15 דקות והברישו במים עם סוכר ופזרו סוכריות שוקולד לבן וחום מלמעלה.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 למשך 20 עד 30 דקות, עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נעמת פאני סויסה, מבאר שבע

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום