עליה בתחלואה במגזר הערבי, אך התקשורת שותקת

בישובים הערבים ניכרת עליה בתחלואה, אך למרות החשש שהעליה מוסתרת בשל הימנעות מכוונת מבדיקות - בתקשורת לא תמצאו דיווחים על העליה שמסוגלת לגרום להתפרצות

יוסף קליין | בריאות 27.10.2020 | 22:51

אזרחים ערביים ברחובות צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90

העליה שלא מדברים עליה: בעוד בכל רחבי הארץ הולכת התחלואה והיא דועכת, כשרק היום נודע כי גם העיר בני ברק שנחשבה לבעת שיעור החיוביים הגבוה ביותר הפכה ל'ירוקה' (היום התגלו בבני ברק 35 חולים, וזה כאשר בת"א התגלו 30 חולים), הולכת ומתפשת התחלואה במגזר הערבי. אך למרות זאת, התקשורת מתעלמת מהתופעה והיא לא זוכה לחשיפה. 

במשרד הבריאות מוטרדים מהנעשה במגזר הערבי, שם ניכרת עליה במספר של החולים קשה - וזאת למרות שאין דיווחים על עליה במספר החולים בכלל. מצב זה, כך סבורים במשרד הבריאות, מעיד על כך שישנה 'תחלואה מוסתרת'. כלומר, גם כאלו שחלו לא נבדקים, אך התחלואה מתגלה לאחר שחולים מידרדרים ומגיעים למצב קשה ואז הם נדרשים להגיע לאשפוז. 

מי שזיהה את המגמה הוא ממונה הקורונה הפרופ' רוני גמזו, שהגיע בסוף השבוע האחרון לסיור מיוחד בישובים הערבים שם התריע מפני העליה המסתמנת בתחלואה, וזאת לאחר שהמגזר הערבי שילם מחיר יקר לאחר שלפני כחודש גרמה ההתפרצות לרבים לחלות וגם למספר מתים גבוה יחסית. החשש בעיקר הוא מפני החתונות ההמוניות, שהוכחו כתורמות להתפשטות התחלואה בישובים הערביים.

אך למרות העליה, בתקשורת התופעה לא זוכה לדיווחים. בניגוד להתפשטות במגזר החרדי שהיתה מלווה בסיקורים בולטים, העליה בתחלואה במגזר הערבי נחשבת ל'תחלואה מוסתרת' לא רק במגזר עצמו, אלא גם מעיני הציבור. 

 

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום