מוצלחת וממכרת: מתכון לעוגת רולדה עם ריבת חלב וקצפת

מתכון קל ומהיר להכנת רולדה טעימה ומיוחדת, בתוספת ריבת חלב הנותנת את הטעם המוצלח לעוגה יוקרתית ומושלמת, מתאימה לכל אירוח וכקינוח לכל סעודה חגיגית

חני לוין | מתכונים 25.10.2020 | 09:32

עוגת רולדה עם ריבת חלב וקצפת צילום: א. ברקוביץ

מתכון לעוגת רולדה עם ריבת חלב וקצפת

המצרכים לעוגת רולדה עם ריבת חלב וקצפת:

  • 6 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1 סוכר וניל
  • 1 א. אפיה
  • 1 כוס קמח
  • ריבת חלב
  • 1 קצפת צמחית (רי'ץ) / שמנת מתוקה
  • 1 חב' פודינג וניל
  • שוקולד מריר/חלבי לקישוט
  • שוקולד לבן לקישוט

אופן ההכנה לעוגת רולדה עם ריבת חלב וקצפת:

הכינו את הרולדה:

1.את החלבונים הקציפו עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

2.הוסיף בהדרגה את המים, סוכר וניל, א. אפיה וקמח

3.הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך 15 דקות

4.הוציאו מהתנור והניחו על נייר אפייה, גלגלו עם נייר האפייה את הרולדה לקבלת צורה מגולגלת והשאירו כך עד לקירור הרולדה.

הכינו את הקרם:

הקציפו את הריץ' או השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב, הוסיפו תוך כדי הקצפה את הפודינג וניל.

הרכבת הרולדה:

1.פיתחו את הרולדה ומרחו ריבת חלב ומעליה את הקרם, השאירו מהקרם בצד, לציפוי הרולדה.

2.גלגלו את הרולדה, וצפו את הרולדה בקרם שנותר. זלפו מעל הקצף ריבת חלב וגרדו בפומפייה גסה את השוקולד המריר/ החלבי ואת השוקולד הלבן מלמעלה.

3.שמרו בקירור והגישו קר.

המתכון מאת: א. ברקוביץ מלונדון.

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום