עשר דקות וזה מוכן: מתכון לסופלה שוקולד במיקרוגל

מחפשים קינוח מתוק מהיר הכנה ואהוב על כולם? קבלו מתכון לסופלה שוקולד מהיר וקליל, כזה שתוכלו להכין גם אם התנור שלכם מושבת, כיוון שהכנתו נעשית במיקרוגל. זמן ההכנה שלו הוא כ-10 דקות 

חני לוין | מתכונים 21.10.2020 | 11:36

סופלה שוקולד צילום: pixabay

מתכון לסופלה שוקולד במיקרוגל

זמן ההכנה: 7 דקות. זמן במיקרוגל: 3 דקות

המצרכים לסופלה שוקולד במיקרוגל:

 • ספל גדול לקפה שמתאים למיקרוגל (350 מ"ל):

 • 1 ביצה

 • 2 כפות שמן

 • ¼ כוס סוכר

 • ¼ כוס שוקולית

 • 1 כף שטוחה קקאו

 • ¼ כוס שמנת מתוקה

 • ¼ כוס קמח תופח

 • 4 קוביות שוקולד חלב במילוי נוגט

המצרכים לרוטב:

¼ כוס שמנת מתוקה

8 קוביות שוקולד מריר

אופן ההכנה לסופלה שוקולד:

הכינו את סופלה השוקולד:

1.פתחו את הביצה ישירות לספל. הוסיפו שמן, סוכר, שוקולית, קקאו ושמנת מתוקה וערבבו היטב  במזלג. הוסיפו קמח תופח והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת חלקה. ניתן להחביא בפנים קוביית שוקולד.

2.הכניסו את הספל למיקרוגל וחממו במשך ½1 עד 2 דקות. עד שהעוגה תפוחה, רכה ויציבה למגע (בידקו בעזרת קיסם ואם צריך חממו עוד קצת, עד שהיא מוכנה).

הכינו את הרוטב לסופלה השוקולד:

בספל נפרד הכניסו ¼ כוס שמנת מתוקה ו-8 קוביות שוקולד מריר. חממו דקה במיקרוגל (הכינו בספל גדול אחרת הרוטב עלול לגלוש). ערבבו היטב ומיזגו על העוגה בזמן ההגשה.

במידה ואתם לא מכינים רוטב לשוקולד ניתן לפזר אבקת סוכר ולהגיש לצד גלידה וניל.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום