מתכון לדג מרוקאי עסיסי במיוחד וחריף

מחפשים מתכון חריף לדג מרוקאי עסיסי ומושלם קבלו את המתכון המוצלח הזה עם עגבניות כוסברה גמבה ופלפלים חריפים בתוספת תבלינים המשדרגים כל מתכון ונותנים לו את הטעם המיוחד עם עסיסיות מכובדת

חני לוין | מתכונים 21.10.2020 | 09:52

דג מרוקאי עסיסי צילום: יגאל אמדדי

דג מרוקאי עסיסי

המרכיבים לדג מרוקאי עסיסי:   

• 4-5 חתיכות של דג מושט - פילה נקי מעצמות

• 1 פלפל אדום מתוק

• 4-5 עגבניות בשלות

• ראש שום מפורק לשיניים

• 1 צרור כוסברה, קצוצה דק

• פפריקה מתוקה

• כורכום

• מלח

• אבקת מרק

• 1 לימון סחוט

• 3 פלפלים אדומים יבשים חריפים

• שמן קנולה

אופן הכנה לדג מרוקאי עסיסי:

1. על בן מארי חממו סיר עם מעט שמן, חתכו את הפלפל המתוק לרצועות דקות וטגנו. את העגבניות פרסו לפרוסות דקות והוסיפו לסיר.

2. קלפו את השום, הוסיפו לסיר והנמיכו את האש.

3. הוסיפו רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום, הוסיפו חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ובשלו על אש נמוכה בסיר מכוסה.

4. בקערה נפרדת, ערבבו כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5. הטבילו כל דג בנפרד בקערה והכניסו לסיר. את יתרת הרוטב שפכו מעל הדגים. והמשיכו לבשל עד שהדגים מוכנים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום