קרעפלך בשרי במרק: כך מכינים את המעדן הזה

שדרגו את המרק של סעודה מפסקת עם מתכון מושקע, טעים ומיוחד לקרעפלך ממולא בבשר, שייתן לכם את הכוח לצום בקלות

חני לוין | מתכונים 27.9.2020 | 09:26

קרעפלך צילום: ניסי גולדרייך

קרעפלך / מאת: ניסי גולדרייך

לבצק:

500 גרם קמח

5 ביצים M

כפית שטוחה מלח

כף שמן זית

רבע כוס מים (כוס שתיה חמה)

למילוי:

3 בצלים קצוצים

חצי קילו בשר טחון

כפית מלח

חצי כפית פלפל

כף סוכר חום

אופן ההכנה:

לבצק:

הכניסו לקערה את הקמח, במרכז הקמח צרו גומה והכניסו בתוכה את הביצים, המים, השמן זית.

בעזרת מזלג טרפו את הביצים ותוך כדי הטמיעו את הקמח אל תוך הביצים, המשיכו ללוש עם הידיים עד שמתקבל בצק חלק.

הניחו 1/2 שעה עד שעה בצד ואחרי מנוחה, לושו שוב עם הידיים עוד קצת וכדררו.

למילוי:

במחבת טגנו את הבצל בשמן יחד עם הסוכר, המלח והפלפל עד להזהבת הבצל.

הוסיפו את הבשר הטחון ובעזרת כף קצצו אותו תוך כדי טיגון והטמיעו אותו בבצל, ערבבו היטב עד שהבשר מתבשל במשך 15 עד 20 דקות.

הרכבת המנה:

חלקו את הבצק ל-3 חלקים.

שמנו עם מעט שמן, משטח עבודה ורדדו כל חלק בעזרת מערוך, קרצו עיגולים בעזרת כוס גדולה או רינג.

הניחו במרכז כל עיגול של בצק, כפית ממילוי הבשר, וסגרו לחצי, הדקו את הקצוות.

בשלו את הקרעפלך במרק שלכם כ 5 דקות עד שהם צפים.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום