כולם יהיו מופתעים כשיראו אותה • מתכון לחלת סלסילה

לאירוח שבתי מיוחד, או לארוחה משפחתית מפוארת, מה יפה יותר מלהביא איתנו חלה מיוחדת הקלועה לסל ובתוכה הפתעות? חממו תנור ותתפלאו כמה זה קל! תתכוננו למחמאות!

מתכונים 6.8.2020 | 19:06

חלה קלועה לסלסילה צילום: שולמית - עוגות מעוצבות ולחמים

חלה קלועה לסלסילה

החומרים:

לבצק

1/2 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1/2 1 כוסות מים חמימים

1 כפית גדושה מלח

למריחה:

חלמון ביצה + כפית שמן

שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים שמן

מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות)

אם הבצק קשה או יבש, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח

מוסיפים את המלח. לשים כ 8 דקות

הבצק צריך להיות רך ונעים אפשר (ומומלץ) ללוש במיקסר, עם וו לישה

מכסים את הקערה ומניחים את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו

מוציאים את האוויר מהבצק ולשים שתי דקות

מרדדים את הבצק לעלה בצק גדול בעובי של כסנטימטר

בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים מהבצק רצועות באורך של 1-2 ס"מ

קולעים בצורת שתי וערב על גבי קערה הפוכה, חסינת חום עטופה נייר כסף ומשומנת היטב

קליעת שתי וערב על סלסילה הפוכה לפני האפיה. צילום: שולמית - עוגות מעוצבות ולחמים

על קערה נוספת בגודל זהה קולעים צמה מקצה לקצה שתהיה" ידית" לסלסילה

מחממים תנור ל-180 מעלות

מברישים את רשת הבצק בביצה טרופה ומניחים בצד לכרבע שעה

אופים את הסלסלה במשך כ-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום

לאחר צינון קל מחלצים את הסלסלה בעדינות מהקערה

הסלסילה הפוכה לאחר האפיה. צילום: שולמית - עוגות מעוצבות ולחמים

מעמידים אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

מחזירים לעוד כ-15 דקות של אפייה עד להזהבה

את הידית שעשינו מצמידים מלמעלה בעזרת שני קיסמים

מרפדים את הסלסלה בנייר או מפית

ממלאים בלחמניות חמות קטנטנות או כל דבר שמתחשק לכם

מביאים למארחים / שמים במרכז השולחן בערב שבת

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: שולמית - עוגות מעוצבות ולחמים, בוטיק לאירועים ולמי שאוהבים

בחדרי חרדים

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום