מבזקים

שטרודל תפוחים מבצק דק, טעים, פרווה וגם מופחת סוכר

מתכון לפתיחת הצום בצורה בריאה יותר מופחת בסוכר אך עדין עם טעם מיוחד במינו: מתכון לשטרודל תפוחים פריך 

אוכל30.7.2020 | 19:14

שטרודל תפוחים צילום: לירז טרבלסי

שטרודל תפוחים מופחת סוכר

המצרכים:

לבצק

3 וחצי כוסות קמח

3 סוכר וניל

חצי כוס מים  

3/4 כוס שמן

חצי שקית אבקת אפייה

פקק תמצית וניל

ביצה

למילוי 5-6 תפוחים אדומים מקולפים ומגורדים

חצי כפית קינמון                                                              

כף סוכר חום (למי שאוהב מתוק יותר ניתן להוסיף עוד כף)

מעט מיץ לימון לסחיטה על התפוחים

אופן ההכנה:

הכניסו את כל המרכיבים לקערה ולושו לבצק נעים,

חלקו את הבצק ל 3 חלקים שווים, ורדדו כל חלק למלבן דק,

בכלי נפרד גרדו את התפוחים, וערבבו עם הקינמון ומיץ הלימון,

מעל הבצק פזרו את תערובת התפוחים בצורה שווה

קפלו את הבצק 3 קיפולים (לא לגלגל), וחתכו למלבנים עבים, כל מלבן חתכו ל 2 ריבועים

הכניסו לתנור שחומם מראש ל 175° ואפו כ20 דק' עד להזהבה קלה.

הוציאו מהתנור ופזרו אבקת סוכר.

בהצלחה רבה

מאת: לירז טרבלסי מתכונאית ומנהלת קבוצות וואטסאפ למתכונים קלים ובריאים

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו