שטרודל תפוחים מבצק דק, טעים, פרווה וגם מופחת סוכר

מתכון לפתיחת הצום בצורה בריאה יותר מופחת בסוכר אך עדין עם טעם מיוחד במינו: מתכון לשטרודל תפוחים פריך 

מתכונים 30.7.2020 | 19:14

שטרודל תפוחים צילום: לירז טרבלסי

שטרודל תפוחים מופחת סוכר

המצרכים:

לבצק

3 וחצי כוסות קמח

3 סוכר וניל

חצי כוס מים  

3/4 כוס שמן

חצי שקית אבקת אפייה

פקק תמצית וניל

ביצה

למילוי 5-6 תפוחים אדומים מקולפים ומגורדים

חצי כפית קינמון                                                              

כף סוכר חום (למי שאוהב מתוק יותר ניתן להוסיף עוד כף)

מעט מיץ לימון לסחיטה על התפוחים

אופן ההכנה:

הכניסו את כל המרכיבים לקערה ולושו לבצק נעים,

חלקו את הבצק ל 3 חלקים שווים, ורדדו כל חלק למלבן דק,

בכלי נפרד גרדו את התפוחים, וערבבו עם הקינמון ומיץ הלימון,

מעל הבצק פזרו את תערובת התפוחים בצורה שווה

קפלו את הבצק 3 קיפולים (לא לגלגל), וחתכו למלבנים עבים, כל מלבן חתכו ל 2 ריבועים

הכניסו לתנור שחומם מראש ל 175° ואפו כ20 דק' עד להזהבה קלה.

הוציאו מהתנור ופזרו אבקת סוכר.

בהצלחה רבה

מאת: לירז טרבלסי מתכונאית ומנהלת קבוצות וואטסאפ למתכונים קלים ובריאים

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום