פרשת בלק תש"פ, אינספייר לבן, יקב טפרברג.

מדור שבועי מרתק באדיבות מומחה היינות שרגא גבהרד | והשבוע: אינספייר לבן 2017, יקב טפרברג

יין ואלכוהול 3.7.2020 | 01:51

באדיבות המצלם

פרשת בלק תש"פ, אינספייר לבן 2017, יקב טפרברג

בפרשת השבוע מסופר שה' פתח את פי האתון, במסכת פסחים מבואר ש'פי האתון' זו בריאה מיוחדת שה' ברא בערב שבת בין השמשות (פסחים נד/א). בספר שמואל מסופר שהפלשתים החזירו את ארון ברית ה' לארץ ישראל, הם העמיסו אותו על עגלה, רתמו אתה לשתי פרות, ושלחו אותן שתלכנה לבדן לארץ ישראל, והן אכן שמו פעמיהן לעבר היעד, ובמשך כל הדרך הן צעדו  ושרו (ש"א ו/יב). חז"ל גם מציעים את הנוסחות שהן אמרו (ע"ז כד/ב). את הפה של הפרות המזמרות לא צריך היה לברוא במיוחד, מפני שהן היו בקרבת ארון ברית ה' (דרך שיחה), ושם השירה פורצת מאליה. בעתיד תהיה הדעה מלאה כמים לים מכסים (ישעיהו יא/ט),  נאמר: "אז ירננו עצי היער" (דבה"י-א טז/לג).  כלומר: לא רק פרות, אלא אפילו העצים ישירו.  הריקוד והשירה ישמעו מכל עבר, כנאמר: "אָז יְדַלֵּג כָּאַיָּל פִּסֵּחַ וְתָרֹן לְשׁוֹן אִלֵּם" (ישעיהו לה/ו).

למרבית הפלא, מה שנכון לגבי קרבת ארון הקודש, נכון גם ביחס ליין, כי על הגפן נאמר שהוא משמח אלקים ואנשים (שופטים ט/יג). וכן הוא משמח לבבות (תהילים קד/טו).  את מה שמסוגל ארון הקודש לעשות לפרות, מסוגל היין לעשות לנו. כשיש שמחה, פורצת השירה בספונטניות, כמו שזה קרה ליד ארון הקודש. לכן ישנה רגישות מיוחדת לשירה סביב יין, ובמשתה היין מותר לשיר רק שירי קודש, כיסופין, ערגה, ושאר שירי רגש של אהבת ה', שעם היין זה ייעשה יותר טוב.

המקום והזמן המתאימים ביותר לשיר על כוס יין מלא, זו סעודת מצוה, וכאלה יש לנו לרוב ברוך ה', החל בסעודות שבת וחג, ברית, סיום מסכת, שמחת חתן וכלה, ושם נזכור לגייס את היין שיוסיף טורבו לשירי אהבת ה'.

כמומחה ליינות אני מציין שמצד השמחה אין הבדל גדול בסוגי היין, כי האלכוהול הוא זה שעושה את העבודה, אבל ביין זול, או ביין מתוק נוספת גם הרגשה לא כל כך נעימה, שהיא קצת מעיבה על השמחה. ואילו ביין שהיה מיושן בחביות עץ, נוסף עוד איזשהו חומר מלבד הכהל, וגם הוא קצת אחראי לתוספת שמחה. מלבד זאת, כשהיין טעים, כגון יין לבן קר ביום חם, הרי לוקחים עוד חצי כוס, וזה מגביר את השמחה.

השבוע יתחילו שלושת השבועות, שה' יהפוך אותם לשמחה ויום טוב, ואם נרצה לקנות ארגז יין כדי לרוץ לבית המקדש, סביר להניח שנשמע בכל מקום 'אזל'. החכם עיניו בראשו, לארגן בגד יפה מארז יין, שרוול כוסות חד פעמיים, ואנו מוכנים לצאת לדרך. עוד נצטרך כמה קורסים ארוכים, בדיני טומאה וטהרה,  קודשים, קרבנות וכדומה.

לשבת אני מציע יין לבן של 'יקב טפרברג' מסדרת 'אנספייר' היין מורכב ממסך של ארבעה זנים מוסקט אלכסנדרוני, שרדונה, ויוניה, ופרנץ' קולומבר. זנים מאוד ארומטיים, פירותיים ופרחוניים.

היין שטעמתי הוא משנת 2017 הצבע, צהוב זהוב ובגלל שהוא יין שהתבגר הריחות והטעמים הם אחרים ולא הפירותיים הרגילים. יש פה טיפה מתיקות עם בננה מיובשת ואגוזי לוז. גוף בינוני, מעט חומציות. ולמסקנה יין שהשנתיים האלו עשו לו טוב, אבל קצת יותר מזה, כנראה הוא יהיה בירידה.

אלכוהול:12.5%. המחיר: 60 ₪. כשרות: בד"צ העדה החרדית, הרבנות מטה יהודה והרב מחפוד.

לחיים, שבת שלום ומבורך

שרגא גבהרד – יועץ בתחום הכשרותי והמקצועי ביין, סדנאות יין וסיורי יקבים: 052-6176201.
http://kosher-wine.co.il

לעמוד היקב

הרצאה ייחודית, מעניינת וטעימה."כשרות היין" "חשיבות היין". "יין בתורה". "תהליך עשיית היין". "איך מתאימים וטועמים יין". "נזקים בכרמים ויקבים" ועוד מגוון נושאים רבים ומעניינים, מלווה בטעימת יינות. מתאים לכל ציבור, לפרטים נוספים לחצו כאן

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום