אוהבים להשקיע באוכל? המתכון הזה בדיוק בשבילכם • צפו

מתחשק לכם לגוון באוכל? הפעם עם מתכון של ביצי דגים בסגנון מזרחי, טעים ביותר ומתאים לגוון איתו את שולחן השבת • צפו

מתכונים 2.7.2020 | 11:51

ביצי דגים צילום: מתוך הסרטון

 

ביציי דגים איקרה בסגנון מזרחי

המצרכים:

1 ק"ג בציי דגים שטופים היטב שהושרו במים עם חומץ במשך 20 דקות

כוסברה קצוצה

פטרוזליה קצוצה

שום חתוך

שום טחון

שאטה

1 פלפל חריף

כף כמון

1 כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס מעט

רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את בציי הדגים, ומוסיפים את כל החומרים, מערבבים היטב.

במחבת גדולה מכינים את הרוטב:

מכניסים 1 כוס מים

3 עגבניות מגורדות

מלח

1 כף אבקת מרק עוף פרווה

פפריקה

פלפל מתוק רצועות

פלפל חריף חתוך לטבעות

6 שיני שום

מעט שמן

מביאים לרתיחה ומבשלים כ20 דקות על אש נמוכה

חותכים 3 פלפלים אדומים מתוקים לטבעות ופורסים בעובי של אצבע

לוקחים מביציי הדגים וממלאים את הפרוסות.

מניחים בצורה מסודרת אחד ליד השני בסיר עם הרוטב, ומפזרים מלמעלה עשביי תיבול - פטרוזיליה וכוסברה קצוצה 

מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות.

להגיש חם עם פירה תפוחי אדמה

בהצלחה רבה

מאת: השף שלום דרעי.

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום