מבזקים

קציצות ברוטב אפונה וירוקים

צאו קצת מהמרקים - סיר חורפי שיחמם לכם את הלב | מתכון של בית שכולם יאהבו, וילך מעולה בצהרים או בערב

אוכל19.1.2020 | 19:47

קציצות בקר ברוטב אפונה וירוקים - מאיה הבלין | צילום: מאיה הבלין

רמת קושי: בינונית | בשרי 

אין ספק שהחורף כבר כאן ובגדול, הגשמים, הרעמים והברקים גורמים לנו להסתגר בבית ולשבת על השטיח עם כוס תה. אז ברור שהכי מתאים להכין מרק, ועדיף שיהיה אחד כזה סמיך עם המון קטניות. אבל לשם הגיוון- סיר מבעבע בריח של בית של קציצות ברוטב משגע, שמשתדכות בשמחה עם אורז או קוסקוס. אין ארוחה מחממת לב (וגוף) מזו לימים גשומים כמו היום.

חומרים

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון (אפשר גם עוף טחון, מה שאתם אוהבים.)

1 בצל גדול

2 גזרים

1 קישוא

(אתם יכולים לשנות את הירקות, ולשים בטטה/ תפו"א/ דלעת או כל ירק דומה שאתם אוהבים,
רק שמרו על הפרופורציות בין הירקות לבין הבשר. על הבצל לא הייתי מוותרת בכל מקרה.)

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם

2 כפות שמן

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות

6 שיני שום חתוכים לפרוסות

1 קישוא גדול פרוס לחצאי עיגולים בעובי 1 ס"מ

2 כוסות אפונה קפואה

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

מלח, פלפל, כמון ומעט כורכום

הכנה

בחדרי חרדים

שתף כתבה זו