מבזקים

פרשת תולדות תש"פ, רוזה, יקב רקנאטי

מדור שבועי מרתק באדיבות מומחה היינות שרגא גבהרד | והשבוע: יקב רקנאטי

יין ואלכוהול29.11.2019 | 10:35

pexels

פרשת תולדות תש"פ, רוזה, יקב רקנאטי

לפני שבועיים, פרשת 'וירא' הצבענו על כך שבארוחת הגורמה שאברהם הציע לאורחיו, היין לא היה בתפריט, בין ההסברים הייתה גם הצעה ריאלית, שאברהם אבינו פחד להציג קנקן יין בפני ערבים נוודים חסרי אחריות. לכן רק בסוף הארוחה, בזמן הברכה הוא כן מזג כוס יין, שכל השלושה יתחלקו בו, ועוד ישאירו גם לו וגם לבעלת הבית. זה נקרא 'שתייה מבוקרת', שהיא אינה יכולה להיות מסוכנת.

עם תובנה זו נגיע למה שיעקב האביס את עשיו אחיו ב'אדום האדום הזה', ולא נתן לו יין. שמא לפחות לברכת המזון קיבל עשיו יין ל'כוס של ברכה'? לא! הוא גמר את האוכל וקם בלי לברך.

אולי יעקב לא יודע שיין הוא חלק נכבד בתפריט סעודה? לא! כשהגיש לאביו את הסעודה המפורסמת, הוא נתן לו גם יין (בראשית כז/כה). כך היה כעבור שנים ארוכות, כשיוסף היה מלך, הוא שלח ליעקב אביו יין ישן שדעת זקנים נוחה ממנו (מגילה טז/ב). זאת אומרת שליעקב הייתה דעה מבוססת בנושא זה.

יעקב הבין שהזהירות מחייבת להרחיק את היין מֵעֵשָׂיו, כי אין גרוע מיין למי שאין גבולות, וטוב ממנו למאופקים.

פתגם אידישי אומר שהנמצא לפיכח בתוך הריאה, נמצא לשיכור על הלשון. באידיש זה חרוזים, 'לינג' =ריאה. 'צינג' =לשון. איש אינו יכול לִצְפּוֹת את הבושות והסקנדלים שיעשה חסר אחריות, בשעה שמחסומיו נפרצים. מאידך כאשר רבי רצה שהנערים הצעירים בני רבי חייא יגידו חידושים מופלגים, הוא הציע להם כוס יין גדולה, היין פעל באופן הרצוי, וחידושים מאירים נשמעו מפיהם (סנהדרין לח/א).

עוד הרבה על המעלות והחסרונות של היין אפשר למצוא באתר שלי, אבל חשוב להזכיר שבנושא זה, צריך להיזהר בעיקר ביין לבן או רוזה, אמנם בדרך כלל אחוזי הכוהל שלהם נמוכים במעט מיין אדום והטעם של המשובחים שביניהם הוא מאד עדין, וכך בלי שנרגיש אפשר לגלות לפתע שהבקבוק ריק, וכשננסה לקום, נגלה להיכן הוא נמזג... יינות כאלו שותים בטמפרטורה קרירה, כשמזג האויר חמים, ולעת עתה אמנם כבר ראש חודש כסלו, אבל עדיין לא כל כך הגיע החורף, אז אפשר להציע יין רוזה, ולצרף לו אזהרה קטנה.

ראיתי וטעמתי השבוע משהוא טוב, שקהל הקוראים יסכים איתי.

'רוזה כרם מנרה' של 'יקב רקנאטי' הרכב הזנים, ברברה ומרלו.

רוזה קלאסי פירותי, מלא חיים ורענן, השומר על האיזון העדין שבין חומציות ואלכוהול. ארומה של תות שדה טרי, אשכולית ופריחת הדרים וחומציות טובה שמחזיקה את הטעם לאורך זמן.

אלכוהול: 11%. המחיר: 55\60 ₪.

כשרות: רבנות מקומית, בד"צ בית יוסף, O.U. וחוג חת"ס ב"ב.

לחיים, חודש טוב ושבת שלום!

שרגא גבהרד – יועץ בתחום הכשרותי והמקצועי ביין, סדנאות יין וסיורי יקבים: 052-6176201.
http://kosher-wine.co.il

לעמוד היקב

הרצאה ייחודית, מעניינת וטעימה."כשרות היין" "חשיבות היין". "יין בתורה". "תהליך עשיית היין". "איך מתאימים וטועמים יין". "נזקים בכרמים ויקבים" ועוד מגוון נושאים רבים ומעניינים, מלווה בטעימת יינות. מתאים לכל ציבור, לפרטים נוספים לחצו כאן

שתף כתבה זו