אושרה הרחבת מבנה הכנסת: יותאם ל 140 ח"כים

הוועדה המקומית של עיריית ירושלים אישרה את פרויקט הרחבת משכן הכנסת • התוכנית מאפשרת הכפלה של היקף הבינוי הקיים

חדשות בארץ 18.8.2019 | 12:38

הדמיית הרחבת משכן הכנסת  / צילום: פלג אדריכלים

האם תוכנית אדריכלית להרחבת משכן הכנסת צופה שגם מספר חברי הכנסת יגדל בצורה משמעותית? הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיריית ירושלים אישרה ביום רביעי שעבר את פרויקט הרחבת משכן הכנסת. התוכנית, שעליה חתום משרד "פלג אדריכלים" (מבנה "איקאה" בנתניה, מגדל הפיקוח החדש בשדה התעופה בן גוריון, בית "פלאפון" בגבעתיים ועוד), מאפשרת הכפלה של היקפי הבינוי הקיימים לסך של 102,270 מ"ר.

בדברי ההסבר לתוכנית מציינים עורכיה כי "הכנסת צומחת בפעילותה הפרלמנטרית, צמיחה המחייבת תוספת שטחים לכנסת. בעת הקמתה ייצגה הכנסת כ-650 אלף אזרחים וכעת הכנסת מייצגת כ-9 מיליון אזרחים". לדבריהם, הכנסת מונה כיום 120 חברי כנסת ויתכן ובעתיד יתווספו חברי כנסת ומספרם צפוי לעמוד על 140. כמו כן, אם בעבר לכל ח"כ היה עוזר פרלמנטרי אחד הרי שהצפי לעתיד הוא 5 עוזרים פרלמנטרים לכל ח"כ.

במבנים החדשים שייבנו מדרום למבנה הקיים, אמורים להיות ממוקמים לשכות חדשות לחברי הכנסת, אגף מנהלה, מטבחים וחדרי אוכל, חדרי ועדות, מלונית, משרדי ועדת הבחירות המרכזית ועוד. הפרויקט החדש מציע תפיסה שמשמרת את המבנה המקורי, האייקוני, שתכנן האדריכל יוסף קלרווין, ב-1957.

עקרונות התכנון לתוספות הבינוי מבוססים על בנייה נמוכה ומדורגת, שמתחשבת בטופוגרפיה ההררית. המתכננים מתהדרים בתכנון שהוא מקיים, ירוק וסביבתי וכולל שימור מי גשם והשבתם לקרקע, חיסכון אנרגטי במערכות האוויר והחשמל, הצבה של מתקני אנרגיה סולארית, "גגות ירוקים" ושימוש בצמחיה מקומית בגינון.

התוכנית מציעה שמירה על הדומיננטיות של הכניסה ההיסטורית, דרך רחבת משכן הכנסת, ותוספת שתי כניסות חדשות להולכי רגל - ממערב, בדרך קפלן, בסמוך לתחנת רכבת קלה עתידית מול המבנה החדש של הספריה הלאומית, וכניסה נוספת מדרום, בדרך רופין. כן מציעה התוכנית כניסה תפעולית לרכבים בצד הדרום מזרחי, בסמוך לגן סאקר.

בכנסת הסבירו שאין כיום כוונה להגדיל את מספר חברי הכנסת באופן רשמי, אלא לפעול לאור הכוונה לאשר את החוק הנורווגי המרובע, דבר שיביא להגדלה בפועל של מספר חברי הכנסת.

גלובס

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום