פרשת פקודי תשע"ט, מריוס, יקב לה סיטאדל דה דיאמנט

מדור שבועי מרתק באדיבות מומחה היינות שרגא גבהרד | והשבוע: יקב לה סיטאדל דה דיאמנט

יין ואלכוהול 8.3.2019 | 01:48

pixabay

פרשת פקודי תשע"ט, מריוס, יקב לה סיטאדל דה דיאמנט

רוטשילד המפורסם חיפש מנהל אישי, ובעקבות פרסום בעתון הגיעו מועמדים למבחן, הוא בחר שלושה מהם:

א _ שאל את האמריקאי: "כמה זה שלוש ועוד שתים"? 'חמש' השיב האמריקאי. "עמוד בצד" אמר רוטשילד.

ב _ שאל את הגרמני [יקה]: "כמה זה שלוש ועוד שתים"?  הגרמני הוציא עט מכיס אחד, פנקס מכיס שני, רשם: "שלוש ועוד שתים שווה חמש", והגיש לרוטשילד את הממצאים. "עמוד בצד" אמר רוטשילד.

ג _ שאל היהודי: "כמה זה שלוש ועוד שתים"? השיב היהודי: "אדון רוטשילד, כמה אתה רוצה שזה יהיה? אני כבר אסדר לך את זה".

הסיפור הזה נראה בדיחה, אבל רבותי, בדיוק כך נראים היהודים. הנה דוגמא: השבוע אנו מתחילים את אדר ב', מה זה?

ה' אמר למשה "החודש הזה לכם ראש חדשים", יופי, אין בעיה, אפשר להסתדר נהדר עם חודשי הלבנה. הערבים עושים את זה יופי. הרמדאן זז להם מהקיץ לחורף, וזה דווקא עושה גיוון.

לפתע ה' אומר למשה: "שמור את חודש האביב ועשית פסח" (דברים טז/א). זה יכול להסתדר מצוין עם אלה שקובעים את השנה לפי השמש, תמיד האביב יהיה במרץ אפריל. אבל שנת הירח קטנה משנת השמש ב-11 ימים! איך נסתדר? הנה ראינו אצל המזכיר של רוטשילד שליהודי אין בעיה לסדר דברים סותרים. הראש היהודי המציא את אדר ב'.

אותו ראש יהודי המציא עוד הרבה מאד דברים. ברשתכם  דוגמא מ'בית היין'.

צבע מאד יפה יש לזן אחד.

טעם מאד עמוק יש לשני.

ריח מאד נעים יש לשלישי.

סיומת מאד ארוכה יש לרביעי וכך הלאה.

הפתרון הפשוט הוא לשתות פעם את זה ופעם את זה וכך אנו נלמד בדיוק כמה צריך מכל אחד כדי למצות ממנו את המקסימום, ושהוא עוד ישאיר לחברים שלו את הדברים הטובים שיש בהם. זה הסוד של שילוב טעמים ביין, ולא כמו שהרבה בורים סוברים, שבלנד עושים ממה שנשאר ביקב, קצת מזה וקצת מזה, אז שפכו את כל השאריות לבקבוק אחד.

אני ממליץ על עירבוב מיוחד לכבוד "משנכנס אדר"

בלנד נחמד ונעים ואפילו לא יקר במיוחד
"מריוס 2017של יקב "לה סיטאדל דה דיאמנט" ביין יש ממסך של קברנה סוביניון ומעט קברנה פרנק מתובל במעט חבית.
יין נעים לשתיה מרגע פתיחתו

המחיר 80 ₪

כשרות: הרב רובין, בד"צ בית יוסף, o.u. ורבנות מקומית.

בל נשכח שאנו ממש מתקרבים לפורים. זאת אינה חכמה להגיע אלי ביום הפורים אחר קריאת המגילה, ולהיזכר שיש כמה משלוחי מנות חשובים, שאציע להם מה לקחת.

לחיים ושבת שלום!
שרגא גבהרד – יועץ בתחום הכשרותי והמקצועי ביין, סדנאות יין וסיורי יקבים: 052-6176201.
http://kosher-wine.co.il

הרצאה ייחודית, מעניינת וטעימה."כשרות היין" "חשיבות היין". "יין בתורה". "תהליך עשיית היין". "איך מתאימים וטועמים יין". "נזקים בכרמים ויקבים" ועוד מגוון נושאים רבים ומעניינים, מלווה בטעימת יינות. מתאים לכל ציבור, לפרטים נוספים לחצו כאן

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום