השופט דיבר בטלפון בנהיגה וזכה להסדר קל

נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א נתפס משתמש בנייד בזמן נהיגה, עבירה המוגדרת כמסכנת חיים • לאחר שהאישום תוקן ל"אי אחיזת ההגה בשתי ידיים בנהיגה", הודה השופט והורשע

חדשות בארץ 7.2.2019 | 15:19

ארכיון | אריק סולטן, POOL - פלאש 90

נתפסתם לאחרונה מדברים או משתמשים בסלולרי תוך כדי נהיגה? כנראה קיבלתם בעקבות זאת דו"ח יקר, נקודות עונשין ואולי אפילו הזמנה למשפט. מה שלא ידעתם, הוא שההתייחסות לעבירה הזו תלוי לעיתים לא רק בסלחנות השוטר התופס, אלא גם במשרה בה אתם מחזיקים. רמז: עדיף להיות שופט בכיר.

שימוש בטלפון נייד תוך כדי נהיגה, נחשב לאחת העבירות השכיחות על הכביש, ולכזו שאחראית למספר רב של תאונות. לא במקרה הוחלט במשטרה להגביר באופן דרסטי את פעולות האכיפה בכבישים ראשיים דוגמת נתיבי איילון - בין היתר על ידי שוטרים רכובים על אופנועים.

במקביל הוחמרה הענישה והקנס על עבירה שכזו עומד כיום על 1,000 שקל, שמונה נקודות עונשין או בחירה לעמוד לדין. במשטרה אומרים כי מדובר בעבירת היסח דעת הגורמת לתאונות דרכים.

בחודש אוקטובר 2017, במהלך פעילות של שוטרי אגף התנועה בכביש איילון, הבחין שוטר סיירת האופנועים - המפטרלת באורח קבע בכביש כאשר הרוכבים מביטים (ומצלמים) נהגים עבריינים - ברכב שנהגו משתמש בטלפון הנייד שלא באמצעות דיבורית כנדרש בחוק.

יש להזכיר בהקשר זה כי גם שיחה באמצעות דיבורית נחשבת ע"י מומחים כהסחת דעת מסוכנת. על אחת כמה וכמה במקרה של אחיזת הטלפון ביד.

הנהג העבריין במקרה זה היה השופט איתן אורנשטיין, נשיא בית משפט המחוזי בתל אביב. בעקבות תפיסתו, הוגש נגדו כתב אישום לבית משפט לתעבורה בתל אביב. אלא שעקב מעמדו, כתב האישום הועבר לבית משפט לתעבורה בפתח תקווה.

לאחר מספר דחיות בתחילת המשפט, דחיות שמטרתן הייתה לאפשר לסניגורו להגיע לעסקה עם התביעה המשטרתית, הגיעו הצדדים אכן להסכם לפיו כתב האישום שהוגש נגדו יתוקן. העבירה מסכנת החיים המיוחסת לו "תוקנה" לעבירה קלה של אי אחיזת ההגה בשתי ידיים במהלך נהיגה.

בדיון בבית משפט לתעבורה בפתח תקווה הציגה התביעה המשטרתית את תיקון כתב האישום, אורנשטיין הודה במיוחס לו והורשע.

כלכליסט

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום