למרות הסקרים המדשדשים: 44 מועמדים בפריימריז ב'עבודה'

בפריימריז, שיתקיימו ב-11 לפברואר על רשימת המפלגה לכנסת יתמודדו 44 מועמדים בהם 14 ח"כים מכהנים. בין היתר יתמודדו 8 מועמדים על משבצות המיעוטים במקומות 17 ו-23. אמש כשלושה חכי"ם מכהנים הודיעו על פרישתם מהמפלגה

פוליטי 17.1.2019 | 20:23

יונתן זינדל, פלאש 90

רשימת המועמדים בפריימריז של מפלגת העבודה ננעלה. בפריימריז, שיתקיימו ב-11 לפברואר על מקום ברשימת המפלגה לכנסת יתמודדו 44 מועמדים בהם 14 ח"כים מכהנים. בפריימריז יתמודדו 8 מועמדים על משבצות המיעוטים במקומות 17 ו-23.

בין המועמדים נמצאים ברשימה בין היתר: 30 מועמדים חדשים. עד כה, עשרה ח״כים מכהנים לא מתמודדים, חמישה מהם המשיכו עם ציפי לבני למפלגת התנועה: יואל חסון, קסניה סבטלובה,יעל כהן פארן, יוסי יונה ואיל בן ראובן.

חמישה נוספים הודיעו שלא יתמודדו בבחירות המקדימות של המפלגה לכנסת הבאה, בהם: איילת נחמיאס ורבין, מיקי רוזנטל, רוברט טיבייב, חיליק בר, ואיתן ברושי.

על משבצת הקיבוצים במקום ה-14 יתמודדו גברי ברגיל ואילן לדרר, יועצו הפוליטי של אבי גבאי, שהחליט רק שעה קלה לפני סגירת ההרשמה להצטרף להתמודדות. בין המועמדים גם גיל ביילין, בנו של ח"כ לשעבר יוסי ביילין והעיתונאי הנריקה צימרמן.

לפני כשבוע נרשם ניצחון ליו"ר המפלגה אבי גבאי כשוועידת מפלגת העבודה אישרה ביום חמישי את הצעתו על מבנה הפריימריז ואת תקנון הועידה החדשה. לפיה, שלושת השריונים שגבאי דורש לעצמו ברשימת הבחירות, הצעות אשר כאמור עברו ברוב קולות וחיזקו את מעמדו של גבאי במפלגה.

אמש כשלושה חכי"ם מכהנים במפלגת העבודה ח"כ איתן ברוש, ח"כ איילת נחמיאס ורבין וח״כ חיליק בר הודיעו כי לא יתמודדו בפריימריז מסיבות שונות.

ח"כ ברושי אמר לאחר ההחלטה על הפרישה: "מאז ומתמיד אני חבר מפלגת העבודה. תמיד הייתי נאמן לדרכה ולערכיה. צמחתי וגדלתי במחנה רבין ומה שתמיד עמד לנגד עיני הוא טובת המדינה ולאחריה ההתיישבות, החקלאות והמפלגה, מתוך השאיפה שישראל תהיה מדינה חכמה, צודקת ובטוחה, יהודית ודמוקרטית השואפת לשלום ושוויון".

בנוסף מתח ברושי ביקורת קשה על יו"ר המפלגה, גבאי, לדבריו: "אינני יכול להתעלם מהתבטאויותיו הקשות והבלתי אחראיות של יו"ר המפלגה כלפי, התבטאויות אשר בגינן השופט מתח עליו ביקורת קשה בדיון המקדמי שנערך בבית המשפט במסגרת תביעת הדיבה שהגשתי נגדו".

ח"כ חיליק בר שכיהן אף כמזכ"ל המפלגה אמר על רקע החלטתו לפרוש כי: "לאחר התלבטות לא קלה, החלטתי שלא אתמודד בפריימריז הקרובים לרשימת מפלגת העבודה לכנסת. אינני עוזב את המפלגה, או את החיים הציבוריים, להיפך. אני נשאר במפלגה, וכמו מילדותי ועד היום, אתגייס למען הצלחת המפלגה בכל הכח בבחירות הקרובות".

עוד הוסיף בר: "כח״כ וכמזכ״ל המפלגה, עשיתי כל מה שאני יכול כדי לחזק את הנושא המדיני במפלגה. עמדתי בראש שדולת שתי המדינות בכנסת, כתבתי ופרסמתי תכנית מדינית עליה עבדתי שנתיים, הבאתי את ״חוק שתי המדינות״ להצבעה בכנסת"

החכי"ת הפורשת, ח"כ איילת נחמיאס ורבין, אמרה "הצטרפתי לזירה הציבורית בגיל 20 ואמשיך לפעול בזירה הפוליטית. למרות התמיכה הרבה לה אני זוכה, נכון להיום, ביתי אינו אותו הבית. אני מודה לחברי וחברותי האהובים במפלגה ובסיעה על כהונה סוערת ומורכבת".

כאמור רשימת המועמדי הסופית שהוגשה היא כדלהלן (לפי סדר הא"ב): אורית אגמי, אחסאן חלאילה, אילן לדרר, איתי אלמוג-בר, איתמר אילן וגנר, איתן כבל, אלהאם חאזן, אליס-פלורנטינה גולדמן, אמילי מואטי, אמיר ח'ניפס, אמנון זילברמן, גברי ברגיל, גיא יוחנן, גיל ביילין, גלעד קריב, דוד לנדסמן, הנריקה צימרמן, יאיר פינק, יוסף יונה, איציק שמולי, ישראל זיו, לאה פדידה בן שיטרית, לילי בן עמי, מיכל צ'רנוביצקי, מיכל בירן, מרב מיכאלי, משה מזרחי, נזאר אעלימי, נחמן שי, ניסים לסרי, ניר דומבק, סאלח סעד, סלמאן טרודי, סתיו שפיר, עמיר פרץ, עמר ישראל בר לב, פרחאן אבו ריאש, רויטל סויד דהאן, רן שוסטרמן, שאדי קבלאן, שלום דסקל, שלי יחימוביץ, שרה אברהמי סולומון, תומר פינס.

חדשות JDN

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום