מבזקים

פרשת בראשית תשע"ט, בלנד לבן, יקב שאטו דה גליליי.

מדור שבועי מרתק באדיבות מומחה היינות שרגא גבהרד | והשבוע: אלטיטיוד 2014, יקב שאטו דה גליליי.

יין ואלכוהול4.10.2018 | 21:26

אילוסטרציה | פלאש 90

פרשת בראשית תשע"ט, בלנד לבן, יקב שאטו דה גליליי

בבית הכנסת אנו נתחיל בעזרת ה' מחזור חדש של קריאת התורה, כלומר: את אותה התורה של שנה שעברה, ושל לפני שנתיים ושלוש נקרא שוב, אבל נכניס את התורה הישנה לתוך קנקנים חדשים, פירושים חדשים, הסברים מאירים וכדומה.

גם ביין זה כך. כשאנו קונים יין חדש, זה רק קנקן חדש, היין המשובח של השנה הוא מבציר של לפני שנה, שנתיים, שלוש שנים ולפעמים הרבה יותר.

כיוון שאנו עתה ממש בסיומה של עונת הבציר, צריך הציבור לדעת שבעזרת ה' בעוד שנתיים ושלוש עתידים אנו לקבל יין משובח, כי השנה האחרונה התאפיינה במזג אויר בלי יותר מידי תנודות קיצוניות, ומאידך היו בו תקופות ארוכות של חום מתמשך, שני דברים אלה גורמים לגפן מועקה. אבל בל נתפס ל"צער בעלי חיים" על כך, כי דווקא המועקה היא זו שמוציאה תוצרת משובחת. הענבים הם קצת יותר קטנים, וקצת פחות עסיסיים, אבל מאד מתוקים ותמציתיים, וזה מה שצריך בשביל יין משובח.

חג סוכות שעבר עלינו לטובה השבוע, הוא חג האסיף,  כלומר: אנו שמחים בסוכה בגלל שפע פירות הקיץ שמילאנו במחסנים, זו שמחה בתשע"ט על היבול של שנת תשע"ח. את הבציר של תשע"ח-ט נזכה לשתות בשנת תשפ"ב.  את ניסוך המים עשינו בסוכות כדי שיתברכו הגשמים של שנת תשע"ט. זאת אומרת שחג סוכות מתערבב הישן עם החדש. העבר עם העתיד. בדיוק כמו בקריאת החומש, חז"ל אומרים על דברי התורה: "בכל יום יהיו בעיניך כחדשים", לא לקחת תורה חדשה, חס וחלילה, אלא את התורה של משה רבינו, ולקרוא אותה מחדש עם משקפיים חדשות.

כיון שהחורף עדיין מתמהמה, יש להציע כמה יינות לבנים שמתאימים לימים חמים, לשבת במרפסת, לא במזגן, ודווקא שם לנסות להתרענן עם משהו כמו למשל בלנד לבן חצי יבש של "יקב שאטו דה גליליי", היין מורכב מבלנד של גוורצטרמינר, ריזלינג ומוסקט יין ארומטי ונעים לשתיה.

היין מבושל בכשרות בד"צ בית יוסף 12.5% אלכוהול. מחיר: 80 ₪

לחיים, חורף בריא ושבת שלום
שרגא גבהרד – יועץ בתחום הכשרותי והמקצועי ביין, סדנאות יין וסיורי יקבים: 052-6176201.
http://kosher-wine.co.il

לעמוד היקב

הרצאה יחודית, מעניינת וטעימה.
"כשרות היין" "חשיבות היין". "יין בתורה". "תהליך עשיית היין". "איך מתאימים וטועמים יין". "נזקים בכרמים ויקבים" ועוד מגוון נושאים רבים ומעניינים, מלווה בטעימת יינות. מתאים לכל ציבור, לפרטים נוספים לחצו כאן

שתף כתבה זו