חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

ידעת שקינואה יכולה לשמש אותנו גם לקינוחים טעימים? המרקם העדין שלה משתלב היטב גם במתכונים מתוקים ומביא תוצאה שכיף להתענג עליה

בתאל בראון | קול כבודה 11.4.2024 | 18:28

חטיף שוקולד | צילום: שאטרסטוק

טבעוני, ללא גלוטן וללא אפייה.

(עבור 20 חטיפים אישיים או תבנית אחת גדולה)
לשכבת הבסיס:
כוס קינואה לא מבושלת
2 כפות קקאו
רבע כוס ועוד כף מייפל
רבע כוס ועוד כף חמאת בוטנים טבעית

לשכבת ״הקרמל״:
חצי כוס מייפל
חצי כוס חמאת בוטנים
לחלק העליון:
150 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חמאת בוטנים או טחינה גולמית

אופן ההכנה:
קולים את הקינואה על מחבת במשך 3-4 דקות
מערבבים בקערה עם שאר מרכיבי הבסיס ומשטחים בתבנית סיליקון עם שקעים או בתבנית מרובעת עם נייר אפייה
מערבבים בקערה את החמאת בוטנים והמייפל ומסדרים מעל שכבת הבסיס ומכניסים להקפאה שיתייצב – רצוי לפחות שעה.
ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרו או בן מארי ומוסיפים את הטחינה / חמאת בוטנים, מזלפים בחלק העליון או מצפים את החטיף כולו – שתי האופציות אפשריות. וכמובן שמפזרים מלח גס מעל כל אחד!
אם אתם מצפים את החטיף כולו בשוקולד ההמלצה שלי להניח את החטיפים המוכנים על נייר אפייה וככה יהיה קל להוציא אותם לאחר ההקפאה.
מחזירים להקפאה את החטיפים וזה מוכן!

להצטרפות לקבוצת הבריאות שלי שלחי בקשה למספר – 055-5593839 .

קול כבודה

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום