מתכון לדג דניס בתנור עם ירק, פטריות ולימון

מתכון מוצלח לדגי דניס בתנור בתערובת של ירק קצוץ עם פטריות, לימון ושקדים פרוסים, מנה שמתאימה כארוחת ערב חגיגית או לכבוד שבת קודש

מירב מלכה | מתכונים 30.4.2024 | 21:21

דג דניס בתנור | צילום: מירב מלכה

מתכון לדג דניס בתנור עם ירק, פטריות ולימון / מירב מלכה.

המצרכים לדג דניס בתנור עם ירק, פטריות ולימון:

  • דג דניס (לפי כמות הסועדים) מושרה בלימון ומלח
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס.
  • 1 חבילת כוסברה קצוצה
  • 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1 סלסלת פטריות פרוסות
  • 1 לימון חתוך לקוביות
  • 1 לימון חתוך לפרוסות
  • שקדים קלופים ופרוסים

אופן ההכנה לדג דניס בתנור עם ירק, פטריות ולימון:

  1. לאחר השריית הדג בלימון ומלח, מנקים אותו הייטב ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה  
  2. מורחים את הדג בשמן זית
  3. בקערה מערבבים הייטב חצי כוס שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס, כוסברה, פטרוזיליה, פטריות, קוביות לימון ושקדים ומערבבים לאיחוד
  4. חותכים את בטן הדג וממלאים אותו ברבע מכמות תערובת המילוי
  5. את יתר התערובת מפזרים מעל הדג
  6. בין הדגים מפזרים פרוסות לימון. ומכסים את התבנית בניר אפיה
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 35 דקות
  8. מוציאים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות להשחמה נאה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום